Στη δημιουργία ενός νέου τεχνολογικού hub στο Μπέλφαστ προχωρά η online εταιρεία μόδας, Αsos. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 14 εκατ. λίρες, ενώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 184 νέες θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις, οι οποίες τον πρώτο χρόνο θα φτάσουν τις 52, έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς ο νέος τεχνολογικός κόμβος της Asos θα πρέπει να είναι έτοιμος να λειτουργήσει από τις αρχές του 2022.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης του τεχνολογικού τομέα της εταιρείας, που θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερα τα σχέδια της Asos για συνεχή ανάπτυξη, ενώ εκτιμάται ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα στηρίξουν οικονομικά την περιοχή με 6,5 εκατ. λίρες.

«Ως μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο, επενδύουμε συνεχώς στις τεχνολογικές μας δυνατότητες. Ο νέος κόμβος θα μας προσφέρει τεχνογνωσία αιχμής για την υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης. Το Μπέλφαστ έχει πλούσιο τεχνολογικό ταλέντο και είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε μια μόνιμη βάση σε μια τόσο ζωντανή πόλη», δήλωσε ο CEO της Asos, Nick Beighton.

(Πηγή: FashionNetwork)