Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο ένα από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αγορές από απόσταση είναι οι επιστροφές ρούχων, καθώς είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη στα μεγέθη. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, προβλέπεται αύξηση 75,2% στις επιστροφές μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, το ποσοστών των αγοραστών που αναγκάζονται να επιστρέψουν ρούχα, κατά κύριο λόγο, φτάνει το 50%.

Επιπλέον, πολλοί πελάτες εφαρμόζουν το λεγόμενο bracketing. Αγοράζουν δηλαδή το ίδιο προϊόν σε πολλά μεγέθη, τα δοκιμάζουν στο σπίτι και επιστρέφουν αυτά που δεν τους ταιριάζουν, μια πρακτική που επιβαρύνει τις εταιρείες λιανικής και την ίδια ώρα, αν το σύστημα επιστροφών δεν λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και δυσαρεστήσει τον πελάτη, τότε οι αλυσίδες ενδέχεται να χάσουν και πελάτες.

Το πρόβλημα αυτό λοιπόν, έρχεται να το αντιμετωπίσει το MySizeID, μία εφαρμογή που μπορεί αν βοηθήσει τις εταιρείες αλλά και τους καταναλωτές. Το MySizeID χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που μετρά με διαφορετικούς τρόπους τα μεγέθη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και είναι ήδη διαθέσιμη στα κινητά τηλέφωνα, χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στην κάμερα, ή η λήψη φωτογραφιών.

Το MySizeID επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα ασφαλές, διαδικτυακό προφίλ των προσωπικών τους μετρήσεων, το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα συνεργαζόμενα e-shop των εταιρειών λιανικής, για να διασφαλιστεί ότι ανεξάρτητα από την εταιρεία ή τον πίνακα μεγεθών, ο καταναλωτής θα λαμβάνει πάντα, το σωστό μέγεθος. Μέσω της εφαρμογής, θα περιοριστούν τα λάθη στις παραγγελίες, θα μειωθούν οι επιστροφές, θα ενισχυθεί η αφοσίωση των καταναλωτών και θα περιοριστεί το κόστος που οι επιστροφές δημιουργούν στις εταιρείες λιανικής.

(Πηγή: Τextilefocus)