Η εταιρεία παπουτσιών Crocs, η οποία στοχεύει στον μηδενισμό εκπομπών άνθρακα, κάνει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την κυκλοφορία μιας νέας βιολογικής έκδοσης παπουτσιών. Θα είναι παρασκευασμένα από τη νέα βιολογική έκδοση του υλικού Croslite, του οποίου έχει την αποκλειστικότητα, και θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022. Το νέο βιολογικό Croslite, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Dow, είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα απόβλητα και υποπροϊόντα μετασχηματισμένα μέσω της τεχνολογίας Ecolibrium.

Η Crocs είναι η πρώτη μάρκα υποδημάτων που κυκλοφόρησε στην αγορά με αυτήν την τεχνολογία, η οποία, όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία, προσφέρει «όλη την άνεση που παρέχουν τα Crocs, αλλά με πολύ λιγότερο άνθρακα». Το υλικό θα ενσωματωθεί στα υπάρχοντα σχέδια της Crocs, ενώ στόχος της είναι η μείωση κατά 50% του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε ζευγάρι Crocs. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφασή της να χρησιμοποιήσει το νέο υλικό στα υπάρχοντα προϊόντα της, αντί να δημιουργήσει μια ξεχωριστή βιώσιμη σειρά, θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη πρόοδο στις προσπάθειές της για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Υπενθυμίζεται ότι η Crocs ανακοίνωσε πρώτη φορά τον Ιούλιο, ότι σκοπεύει να γίνει μια «καθαρή» μάρκα με μηδενικές εκπομπών ρύπων έως το 2030, καθώς και ότι σχεδιάζει να γίνει 100% vegan πριν το τέλος του 2021. Όπως επισημαίνει η Crocs, τα κλασικά της παπούτσια έχουν ήδη σχετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, αλλά η εισαγωγή του νέου βιολογικού Crosslite θα το μειώσει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και για τις συσκευασίες της, ενώ βρίσκεται και σε διαδικασία μετάβασης των γραφείων και των κέντρων διανομής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

(Πηγή: FashionNetwork)