Τα Ray-Ban Stories, τα πρώτα έξυπνα γυαλιά νέας γενιάς παρουσίασαν χθες η EssilorLuxottica και το Facebook. Τα γυαλιά δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο και να τα κάνει share στα social media, να ακούει μουσική ή να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις.

Η τιμή των νέων γυαλιών θα ξεκινάει από τα 299 δολάρια και θα είναι διαθέσιμα online και σε επιλεγμένα καταστήματα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Μ. Βρετανία. Με διπλή κάμερα 5MP στην μπροστινή τους μεριά, τα Ray-Ban Stories επιτρέπουν τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού στο βραχίονα ή με φωνητική οδηγία. Παράλληλα, το φως LED στο μπροστινό μέρος των γυαλιών ενημερώνει τους ανθρώπους γύρω ότι ο κάτοχος τραβάει βίντεο ή φωτογραφία.

Τα Ray-Ban Stories συνδυάζονται με τη νέα εφαρμογή Facebook View, ώστε να είναι απρόσκοπτη η διαδικασία μοιράσματος στα social media. Τα Ray-Ban Stories είναι διαθέσιμα σε 20 στυλ, στα κλασικά στυλ της Ray-Ban, Wayfarer, Wayfarer Large, Round και Meteor και σε πέντε χρώματα με μία ευρεία γκάμα γυαλιών είτε ηλίου είτε μυωπίας κλπ.