Το γαλλικό πολυκατάστημα Printemps έρχεται ακόμα πιο κοντά στη βιωσιμότητα μέσα από την πρωτοβουλία «Unis vers le beau responsible» (Ενωμένοι για την όμορφη υπευθυνότητα) που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος βιώσιμου brand, τη δημιουργία βιώσιμου fashion floor, αλλά και το λανσάρισμα μιας νέα ετικέτας. Ειδικότερα, στο γαλλικό πολυκατάστημα ανοίγει ένα νέο pop up κατάστημα από την Chloé, στο κεντρικό αίθριο του Printemps Haussmann, που θα παρουσιάζει και την νέα φθινοπωρινή συλλογή της Gabriela Hearst, με την οποία κάνει το ντεμπούτο της. Το νέο κατάστημα θα έχει vintage έπιπλα που δεν έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και είναι κατασκευασμένα από τοπικούς τεχνίτες.

Στο ίδιο πνεύμα, το πολυκατάστημα αναδημιουργεί τις βιτρίνες και τις εισόδους του με ανακυκλωμένο ξύλο, με την υποστήριξη του Atelier Laps που έχει έδρα το Παρίσι. Στο επίκεντρο του event, το οποίο θα τρέχει έως τις 31 Οκτωβρίου, βρίσκεται η δημιουργία του brand «Unis vers le beau responsable», το οποίο θα συγκεντρώνει ένα σύνολο εμπορικών σημάτων, τα οποία έχουν δεσμευθεί να προωθούν την κυκλικότητα και τη βιωσιμότητα, βασιζόμενα σε ηθικές αρχές για τον άνθρωπο και τη φύση.

Οι επωνυμίες που θα συμμετέχουν, θα αξιολογηθούν με βάση 22 κριτήρια που ομαδοποιούνται σε εννέα θέματα, τα οποία αφορούν από βιώσιμες προμήθειες και πρακτικές χωρίς αποκλεισμούς, έως την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας. Τέλος, σημαντικό κομμάτι του event αποτελούν τα εγκαίνια του νέου ορόφου, που είναι αφιερωμένος στην κυκλική οικονομία και αποτελεί το μεγαλύτερο χώρο στη γαλλική πρωτεύουσα, που βασίζεται στο circularity και θα προσφέρει vintage ευρήματα, καθώς και υπηρεσία επαναγοράς secondhand αντικειμένων.

(Πηγή: WWD)