Οι επιχειρήσεις του γνωστού πολυκαταστήματος Selfridges βγαίνουν και επίσημα στο «σφυρί», καθώς ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν προς πώληση μέσα από διαδικασία δημοπρασίας, με την τιμή πώλησης τους να ξεκινά από τα 4 δισ. λίρες.

Πηγές των The Times αναφέρουν ότι ήδη δύο «μνηστήρες» έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το γνωστό πολυκατάστημα, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια επίσημη προσφορά. Τα Selfridges μετρούν 25 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, αν και ναυαρχίδα θεωρείται το πολυκατάστημα του Λονδίνου στην Oxford Street. Η επιχείρηση βίωσε μια κρίσιμη χρονιά πέρσι και λόγω της πανδημίας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απολύσεις.

Η απόφαση για την πώληση των Selfridges πάρθηκε όταν τον Ιούνιο εμφανίστηκε πλειοδότης, του οποίου τα στοιχεία δεν είναι γνωστά, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την επιχείρηση, την στιγμή μάλιστα που η οικογένεια Weston, που το έχει στην ιδιοκτησία της, δεν είχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα σχέδια της. Σημειώνεται ότι η περιουσία των Weston περιλαμβάνει επίσης επιχειρήσεις όπως τα Fortnum & Mason, Primark και Heal’s. Οι Weston έχουν στην ιδιοκτησία τους τα Selfridges από το 2003, όταν τότε Πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος W Galen Weston, ενώ σήμερα τη θέση αυτή κατέχει η κόρη του, Alannah.

Οι Times αναφέρουν ότι ο W Galen Weston θα είχε «αντιταχθεί έντονα» στο ενδεχόμενο μιας πώλησης. Η ταυτότητα του αρχικού πλειοδότη παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο, μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι το Qatar Investment Authority, που έχει στην ιδιοκτησία του το Harrods και το πολυτελές πολυκατάστημα Knightsbridge, που βρίσκεται απέναντι από τα Selfridges στο West End, καθώς και η Lane Crawford από το Hong Kong.

(Πηγή: FashionNetwork)