Σε μία επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων αναμένεται να προχωρήσει η Facebook μέχρι τα τέλη 2022, η οποία θα κατευθυνθεί στους δημιουργούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της, την ώρα που ο βασικός της αντίπαλος πλέον, το TikTok έχει «χτυπήσει» τα 3 δισ. downloads παγκοσμίως.

Οι επενδύσεις της Facebook θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα προγράμματα, μέσα από τα οποία θα πληρώνει με μπόνους, τους δημιουργούς που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους και θα χρηματοδοτεί τους χρήστες για την παραγωγή περιεχομένου. Ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «ανοίγει το πορτοφόλι» για να προσελκύσει και άλλους δημιουργούς με πολλούς ακολούθους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube, η Alphabet και το TikTok.

Η τακτική αυτή ακολουθείται κατά κόρον από τις μεγάλες πλατφόρμες που θέλουν να προσελκύσουν νέους content creators ή να διατηρήσουν τους υφιστάμενους. Ήδη το TikTok δεσμεύτηκε να δαπανήσει 2 δισ. δολάρια για να υποστηρίξει τους δημιουργούς του για τρία χρόνια, ενώ και το Snapchat της Snap Inc. συνήθιζε να πληρώνει στους content creators με συνολικά 1 εκατ. δολάρια την ημέρα, για συγκεκριμένους σκοπούς.

Σύμφωνα με την Facebook, οι video creators και online gamers θα λαμβάνουν μηνιαία μπόνους, αν «πιάσουν» συγκεκριμένους στόχους, όπως η μετάδοση για συγκεκριμένο αριθμό ωρών, ώστε να μαζέψουν «αστέρια», μια μορφή διαδικτυακής επιβράβευσης που θα λαμβάνουν από τους ακολούθους τους, κατά τη διάρκεια των live video. Επίσης, τα προγράμματα μπόνους του Instagram θα περιλαμβάνουν κίνητρα για τη χρήση του Reels, μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα για ανέβασμα μικρών βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε στα πρότυπα του TikTok.

(Πηγή: FashionNetwork)