Η οικογένεια των καταδυτικών ρολογιών της Tissot, καλωσορίζει μια νέα, προηγμένη τεχνολογική εκδοχή, το Seastar2000 Professional. Το προφίλ του καλύπτει τις προδιαγραφές ενός ρολογιού υψηλής απόδοσης, καθώς είναι αδιάβροχο στα 600 μέτρα, με βαλβίδα ηλίου, πιστοποίηση ISO 6425, αυτόματο μηχανισμό με αυτονομία διάρκειας και κεραμική στεφάνη.

Με το μοτίβο κυμάτων και το μπλε καντράν με τις σκιάσεις, αποτελεί ένα μοντέλο που απευθύνεται στους λάτρεις του ναυτικού στυλ. Σημειώνεται ότι οι ονομασίες των Tissot μοντέλων διαθέτουν συχνά μια ένδειξη του επιπέδου της απόδοσης τους.

Έτσι, το Seastar2000 Professional φτάνει μέχρι τα 2.000 πόδια, έχει 46mm σε διάμετρο με 15.75mm σε πάχος και άθροισμα ατσαλιού, ενώ εμφανίζει ένα παχύ θολωτό κρύσταλλο ζαφείρι με λοξό περίγραμμα. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα με βάση το τιτάνιο και δεν επηρεάζεται από το μαγνητισμό. Το Seastar2000 Professional έχει σχεδιαστεί ως ένα καθημερινό ρολόι, με αρρενωπά χρώματα, σε μεγάλες διαστάσεις και διατίθεται σε καουτσούκ λουράκι ή ατσάλινο μπρασελέ τριών σειρών.