Σε κερδοφορία επέστρεψε η Swatch Group το α’ εξάμηνο του 2021, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 50%, καθώς η ζήτηση για ρολόγια ανέκαμψε από τα χαμηλά στα οποία είχε βρεθεί το προηγούμενο έτος, λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο ελβετικός κατασκευαστής των ρολογιών Longines, Tissot και Omega ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του ανήλθαν στα 270 εκατ. ελβετικά φράγκα (295 εκατ. δολάρια) στο α’ εξάμηνο, από ζημίες ύψους 308 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 3,39 δισ. φράγκα, από 2,19 δισ. το α’ εξάμηνο του 2020.

Η Swatch, γνωστή στην αγορά για τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της, δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω άνοδο στα έσοδά της στο β’ εξάμηνο του έτους – καθώς σταματούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων και παράλληλα ανοίγει η ταξιδιωτική αγορά – με τις πωλήσεις της να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019. Σημειώνεται, ότι οι πωλήσεις ελβετικών ρολογιών ανέκαμψαν φέτος, λόγω της σταθερής ζήτησης που προέρχεται από την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά και εξαιτίας του ανοίγματος των κλειστών καταστημάτων στην Ευρώπη.

(Πηγή: Reuters)