Η βρετανική εταιρεία μόδας Asos, η οποία δραστηριοποιείται στο e-commerce, προχωρά στην πώληση της εταιρείας ρούχων Topshop, στη Nordstrom που έχει έδρα στην Βόρεια Αμερική και με τη οποία έχει δημιουργήσει κοινοπραξία. Η Asos μέσα από την κίνηση αυτή, θέλει να προσεγγίσει την αγορά των ΗΠΑ, αλλά και του Καναδά. Η Nordstrom από την άλλη πλευρά θα επενδύσει κεφάλαια στα brands των Topshop, Miss Selfridge και HIIT, αποκτώντας ποσοστό μειοψηφίας, για να συμβάλει την ενίσχυση της ανάπτυξής τους. Υπενθυμίζεται, ότι η Asos είχε αγοράσει τα συγκεκριμένα brands από την Arcadia Group ένταντι 364 εκατ. δολαρίων, νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η Asos αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι παρά την πώληση των συγκεκριμένων brands, θα διατηρήσει τον επιχειρησιακό, αλλά και τον δημιουργικό έλεγχο των εν λόγω εμπορικών σημάτων, καθώς και ότι η κοινοπραξία που δημιούργησε με την Nordstrom θα την βοηθήσει να ενισχύσει την παρουσία της στην Β. Αμερική.

«Η βαθιά γνώση της Nordstrom για την αγορά των ΗΠΑ, αλλά και η γεωγραφική πρόσβαση που έχει στην περιοχή, την καθιστά τον κατάλληλο εταίρο για την Asos, ώστε μέσω της συνεργασίας μας να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των brand του Topshop, αλλά και της Asos σε μία τόσο βασική αγορά όπως αυτή της Β. Αμερικής», ανέφερε ο CEO της Asos, Nick Beighton. Σημειώνεται ότι η Nordstrom, θα γίνει ο πρώτος retailer συνεργάτης της βρετανικής εταιρείας και θα επιδιώξει να κυκλοφορήσει τα brands της στο Nordstrom.com και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

(Πηγή: Reuters, FashionNetwork)