Αύξηση 15,7% κατέγραψε η εταιρεία Παπουτσάνης στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Συγκεκριμένα, το σύνολο των πωλήσεων της Παπουτσάνης ανήλθε στα 24,19 εκατ. ευρώ, έναντι 20,92 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020. Οι λόγοι που συνέβαλλαν στη αύξηση του κύκλου εργασιών, ήταν οι υψηλές επιδόσεις που σημείωσε η εταιρεία στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων, εξαιρουμένων των αντισηπτικών, παραγωγών για τρίτους και στις πωλήσεις σαπωνόμαζας.

Επίσης, οι εξαγωγές της εταιρίας ανήλθαν στα 14,4 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 60% του συνολικού κύκλου εργασιών, καταγράφοντας αύξηση ύψους 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 23% των συνολικών εσόδων της Παπουτσάνης, προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 8% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 54% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που διατηρήσαμε τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2021. Για το σύνολο του έτους και με βάση τις νέες συνεργασίες που είναι σε εξέλιξη, εκτιμούμε ότι θα επιτύχουμε ανάπτυξη άνω του 20% σε σχέση με πέρυσι».