Η ομορφιά εξελίσσεται και η βιομηχανία της μόδας «μεταμορφώνεται».  Αυτό, κατά ένα μεγάλο βαθμό, οφείλεται πλέον στην Generation Z, στη νεότερη γενιά που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των νέων τάσεων και οδηγεί τη βιομηχανία της ομορφιάς προς νέες καινοτόμες προσεγγίσεις «δημιουργώντας μια σεισμική δόνηση στον κλάδο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Vogue Business. Η Gen Ζ είναι μια γενιά με ψηφιακές δεξιότητες και πλήρη πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία εκφράζει την άποψή της, τις διαφωνίες της ή τις αμφιβολίες της. Πυρήνας της ταυτότητας των νέων είναι ζητήματα που αφορούν στην ποικιλομορφία, τη συμπερίληψη, τη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία.

Έρευνα της Υ Pulse για παράδειγμα, αναφέρει ότι το 79% των νέων στις ΗΠΑ, πιστεύει ότι τα brands ομορφιάς, έχουν την ευθύνη να αντιπροσωπεύουν κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και περιμένει από αυτά να ευθυγραμμιστούν μαζί τους. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν μετατοπιστεί από τα καλλυντικά make up σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, γεγονός το οποίο συνδέεται με το υψηλό επίπεδο «αυτό-αποδοχής» που έχουν οι νέοι και πλέον θέλουν να δείξουν το δέρμα τους, με τις ατέλειες ή τις φακίδες. Εταιρείες όπως η L’Oréal και η Estée Lauder παρατηρούν τις αλλαγές αυτές, και ακολουθούν δημιουργώντας υβριδικά προϊόντα και συνδυάζοντας την περιποίηση του δέρματος με το μακιγιάζ.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αναδύεται και η τάση του τολμηρού, έντονου και πολύχρονου μακιγιάζ, που έχει υιοθετηθεί ήδη από εταιρείες που εμπιστεύονται οι νέοι, όπως η Morphe ή η e.l.f. Είτε χρησιμοποιούν skincare, είτε επιλέγουν έντονα χρώματα πάντως, το σίγουρο είναι ότι οι Gen Z έχουν απομακρυνθεί πλέον από την προσέγγιση της απόλυτα προσεγμένης και αψεγάδιαστης ομορφιάς, ενώ τα brands «διαβάζουν» τις επιθυμίες τους και τις ακολουθούν.

(Πηγή: Vogue Business)