Με την εταιρεία Perfect Corp. που εξειδικεύεται στην παροχή τεχνολογικών λύσεων στον κλάδο της ομορφιάς, μεσω IR και ΑR τεχνολογιών ανακοίνωσε η Smashbox Cosmetics. Η συνεργασία τους θα συνδυάζει την τεχνογνωσία της Perfect Corp. για την τεχνολογική ανάλυση προσώπου, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, με την μεθοδολογία Shape Matters της Smashbox και την εξειδίκευσή της σε προϊόντα για τα μάτια. Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν στο λανσάρισμα του νέου Smashbox Eye Genie, μια εφαρμογή μακιγιάζ που θα είναι διαθέσιμη στο application YouCam Makeup App της Perfect Corp.

Το νέο ψηφιακό εργαλείο θα βοηθά τους καταναλωτές να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις μακιγιάζ με βάση το σχήμα του ματιού τους. Οι δύο εταιρείες βλέπουν το πρωτοποριακό αυτό εργαλείο ως «ένα σημαντικό βήμα προς την εξέλιξη του retail technology, καθώς μέσω αυτού φέρνουν τα παραδοσιακά experiences στο online, μέσα από την εφαρμογή του βιωματικου AR και IR.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί αυτόματα να ανιχνεύσει το σχήμα των ματιών του επισκέπτη, μέσα από μια live camera και στη συνέχεια θα ακολουθεί μια ποικιλία προτάσεων μακιγιάζ από τις Smashbox Cover Shot Palettes που θα συνοδεύεται από eye looks που έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του Smashbox και επαγγελματίες μακιγιέρ και make up artists. H εταιρεία εκτιμά ότι αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεών της, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να πειραματιστούν με πολλούς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

(Πηγή: FashionNetwork)