Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέρνει το challenge «Bdtk Clean Up Challenge», μια πρωτοβουλία που προέκυψε από την αγάπη της Βdtk για το περιβάλλον και την ανάγκη «να απολαμβάνουμε παραλίες, δρόμους και πάρκα χωρίς σκουπίδια».

Ήδη από το καλοκαίρι του 2020, η ομάδα της Βdtk οργάνωσε για πρώτη φορά το «clean up challenge» και μέσω της δράσης αυτής προσκάλεσε το κοινό, συνεργάτες και φίλους σε μια συλλογική προσπάθεια με σκοπό την συλλογή απορριμμάτων και ιδίως πλαστικού. Η ομάδα της Bodytalk συγκέντρωσε εκατοντάδες σακούλες με σκουπίδια από παραλίες της Αττικής, και με την βοήθεια συνεργατών, φίλων και εθελοντών, μαζεύτηκαν πολύ περισσότερες, από διάφορες παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2ο Clean Up Challenge έχει ως στόχο να διπλασιάσει τον όγκο σκουπιδιών που συλλέχθηκαν πέρυσι, προκαλώντας όλο και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει. Οι συμμετέχοντες, μέσα από το διαγωνισμό Spread the challenge people θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα, όπως ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό από την Thrace Yachting, μια σανίδα sup και ένα ηλεκτρικό σπαστό ποδήλατο. Σε κάθε έγκυρη συμμετοχή θα δίνεται μια δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ και ένα Bdtk t-shirt, ενώ τo challenge ολοκληρώνεται στις 16 Ιουλίου.