Για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο τις ένδυσης, την προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων και τις νέες τάσεις, μίλησε ο Πάνος Κιρμίτσας, Commercial Director, MBD, B&F Group (BSB, Lynne) στη εκδήλωση της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2040». Όπως ανέφερε, η B&F Group, κατάφερε να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ενώ αναφερόμενος στις νέες τάσεις της μόδας, τόνισε ότι από την αρχή του φαινομένου παρατηρήθηκε μια στροφή προς το loungewear και comfort dressing, με τις αναζητήσεις για joking και κολάν, να αυξάνονται κατά 120% και 50% αντίστοιχα.

Ο Πάνος Κιρμίτσας ανέφερε ότι η πανδημία επιτάχυνε τον κόσμο γύρω μας και μας επέτρεψε να κάνουμε ένα άλμα 5ετίας, όχι μόνο στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και σε άλλους τομείς. «Βρισκόμαστε σε μια πολιτιστική επανάσταση. Η πολυκαναλική προσέγγιση υπάρχει παντού, και στη διανομή και στην επικοινωνία και θα εξελιχθεί πολύ περισσότερο στο μέλλον», δήλωσε. Ωστόσο, η γραμμή μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, ο γεωγραφικός προσδιορισμός των αγορών, τα κοινωνικά μέσα και το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν έχουν πλέον διακριτά όρια.

«Η πανδημία απέδειξε περίτρανα ότι το μυστικό βρίσκεται σε αυτό που αποκαλούμε network effect. Να δημιουργείς, δηλαδή, ένα περιεχόμενο ή ένα προϊόν, στο οποίο ο ίδιος ο κόσμος ενδιαφέρεται να στραφεί και να μιλήσει. Έννοιες όπως το permission marketing ξέφυγαν από τη σφαίρα της θεωρίας και τώρα πια αποτελούν σημαντικό εργαλείο δουλειάς», δήλωσε ο Πάνος Κιρμίτσας.