Παρά την καθυστερημένη εισαγωγή της Intersport στο digitalization, το e-shop της εταιρείας βρίσκεται στο top ten των πιο εμπορικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μπάτρης. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωση «Future of Retail 2040: O κλάδος ένδυσης και υπόδησης μετά την πανδημία» που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ, ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας, είναι να υλοποιήσει «πρωτοβουλίες πελατοκεντρικότητας, μέσα από προγράμματα loyalty και membership, αλλά και προγράμματα instore technology». Επίσης, λαμβάνοντας υπόψιν και τη βιωσιμότητα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει καμπάνια με περισσότερους από 1.000 sustainable κωδικούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intersport ανέφερε, επίσης, ότι αποτέλεσμα της πανδημίας ήταν η ανάπτυξη των αθλημάτων σε ατομικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και η επιβράδυνση των ομαδικών, γεγονός που οδήγησε από τη μια, σε συσσώρευση μεγάλου αποθέματος εμπορευμάτων για ομαδικά αθλήματα, αλλά και σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να ανταποκριθεί η εταιρεία στη μεγάλη ζήτηση για είδη ατομικής άθλησης.

Ο Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος της Fourlis, ανέφερε από την πλευρά του, ότι η Intersport εμπλούτισε το εργατικό της δυναμικό από το χώρο του digital και του online, βελτίωσε τις λειτουργίες του ψηφιακού της καταστήματος, λάνσαρε νέα online καταστήματα, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ θέσπισε το «store fulfillment», ώστε και τα 120 καταστήματα Intersport και Αthletes Foot να μπορούν να κάνουν παραδόσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένο κέντρου logistics στα Oινόφυτα, σε συνεργασία με αυστριακή εταιρεία, από το οποίο θα εφοδιάζονται σχεδόν καθημερινά και τα 120 καταστήματα, αλλά και οι online παραγγελίες.