Pedro Rubio

Οι επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Safilo Group, leader στον χώρο των γυαλιών οράσεως και ηλίου παγκοσμίως, μιλούν στο Fashion Daily για την αγορά, τις καταναλωτικές συνήθειες και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στον χώρο η post-covid πραγματικότητα.

Fashion Daily: Ποια consumer insights καθοδηγούν τα νέα λανσαρίσματα;
Oι active / lifestyle / σπορ εμφανίσεις εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των πολλών ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι και περιορίζουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Ο αθλητισμός και το casualwear κυριαρχούν ακόμα στις τάσεις της μόδας.
Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση στα γυαλιά προστασίας. Απομακρυνόμαστε από τα μικροσκοπικά γυαλιά της δεκαετίας του ’90.

 

Γεώργιος Ίτσιος

Βλέπουμε, επίσης, πολύ περισσότερο ενδιαφέρον για την ένταση του χρώματος. Καθώς εργαζόμαστε στις συλλογές μας, το 2022 θα υπάρξει ώθηση προς τα πιο φωτεινά και ζωντανά ή / και διασκεδαστικά χρώματα. Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται χαρούμενοι σε αυτές τις στιγμές. Στις επερχόμενες συλλογές μας, δίνουμε έμφαση στη φωτεινότητα και παρουσιάζουμε περισσότερο πολύ μεγάλα σχήματα.

Πώς ανταποκρίνεστε στην ανάγκη των καταναλωτών για eco-conscious λύσεις;
Ως εταιρεία, είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι στο sustainability και έχουμε κάνει πολλές κινήσεις σε αυτόν τον τομέα, κυρίως ως προς την χρήση νέων υλικών. Αυτήν τη στιγμή προσφέρουμε ήδη στην αγορά τις βιώσιμες σειρές Polaroid, Tommy Jeans και Levi΄s και προχωρώντας θα συνεχίσουμε με τα Eastman Acetate Renew και Eastman Tritan Renew υλικά στα ηλίου και oράσεως προϊόντα μας.

Πώς κινείται συνολικά η αγορά στην Ελλάδα και διεθνώς;
Το επιχειρηματικό περιβάλλον σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως και στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί «χαλαρό», όπου οι περιορισμοί στη λιανική και η ταυτόχρονη έλλειψη τουριστικών ροών -αποτέλεσμα της πανδημίας – συνεχίζουν και για το 2021 να «τιμωρούν» τις πωλήσεις των γυαλιών ηλίου. Παρόλ’ αυτά, το φαινόμενο αυτό -που είναι ιδιαίτερα έντονο στις κατηγορίες Luxury αλλά και στις κεντρικές αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης- αναμένεται σταδιακά να εξομαλυνθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα, σημαντικά καλύτερα ανταποκρίνονται στις τάσεις της αγοράς οι πιο οικονομικές μάρκες, αλλά και οι μάρκες γυαλιών ηλίου που εφαρμόζουν την λογική DTC, αφουγκραζόμενες ταχύτερα τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και ιδιαίτερα των millennials και Gen Z που οδηγούν τις καταναλωτικές τάσεις.