Οι επενδύσεις παραμένουν προτεραιότητα για τον όμιλο Inditex, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ομίλου Pablo Isla. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα στη λιμενική αρχή της πόλης Λα Κορούνια, ώστε να λάβει έγκριση για την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών. Όπως διευκρινίζει η Inditex, οι ανεμογεννήτριες αυτές θα παράγουν αρκετή βιώσιμη ενέργεια, ώστε να καλύπτουν και την κατανάλωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Punta Langosteira, αλλά και τις εγκαταστάσεις της Inditex.

Η πρόταση που περιλαμβάνεται στην αίτηση της Inditex, η οποία θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες, αναφέρει ότι ο όμιλος θα αναλάβει τη συνολική επένδυση για τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, αξίας 30 εκατ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η διαχείριση και συντήρησή τους στο ποσό αυτό. Εάν επιβεβαιωθεί η συμφωνία για την επένδυση, αυτή θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο όμιλος για την κατασκευή του νέου κτηρίου των 67.000 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή κοντά στη Λα Κορούνια για τη Zara.

Στόχος της Inditex πάντως, είναι να διασφαλίσει ότι, έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, το 90% της ενέργειας που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως θα προέρχεται από βιώσιμες πηγές. Σημειώνεται ότι το 2020, το 80% της συνολικής χρήσης ενέργειας της Inditex προήλθε από ανανεώσιμες, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αυτό έχει ήδη φτάσει το 100%.

(Πηγή: FashionNetwork)