Το influencer marketing έχει πλέον παγιωθεί ως ένα σημαντικό εργαλείο στην στρατηγική επικοινωνία των εταιρειών ομορφιάς, ωστόσο μονοπωλείται από influencers μικρότερων ηλικιών, ενώ από την άλλη πλευρά οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν στοχεύουν σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Αν και οι baby boomers (γεννημένοι 1946-1964) είναι 12 φορές πιο πλούσιοι από τους millennials και αντιπροσωπεύουν περίπου το 56% του συνόλου των δαπανών στις ΗΠΑ, συχνά «παραβλέπονται» από τα brands. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη των National Venture Capital Association, Ernst & Young και AARP αποτελούν ένα ποσοστό μικρότερο του 10% στο οποίο στοχεύει το marketing συνολικά.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, η βιομηχανία ομορφιάς φαίνεται να αλλάζει την προσέγγισή της. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα κύμα εταιρειών start ups στον κλάδο της ομορφιάς για γυναίκες σε εμμηνόπαυση όπως οι LaMaria, Caire, Better Not Younger, P&G’s Kindra και Arfa’s State Of και πολλές από αυτές τις μάρκες έχουν υιοθετήσει μηνύματα κατά της αντί-γήρανσης, ενώ είναι όλο και περισσότερα τα παραδείγματα Influncer +50 που συγκεντρώνουν την αγάπη και την αποδοχή του κοινού.

Η Rahel Marsie-Hazen, influencer marketing expert της Aura αναφέρει ότι «καθώς το περιβάλλον του marketing μεταβάλλεται θα δούμε ακόμα περισσότερους baby boomers να περνούν στο influencer marketing». «Έχουμε παρατηρήσει ότι τα brands το έχουν αποδεχθεί αυτό, ενώ πλέον αυξάνεται η ζήτηση για μεγαλύτερους σε ηλικία influencers λόγω του υψηλότερου διαθέσιμου εισοδήματος τους», αναφέρει η Hazen. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το influencer marketing παραμένει επικεντρωμένο σε νεότερες γενιές, παρότι οι ηλικίες των baby boomers εξοικειώθηκαν περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το e-commerce κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έχει γίνει μια αρχή, ωστόσο «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να αλλάξει η αντίληψη της βιομηχανίας για τη γήρανση».

(Πηγή: Glossy)