Τον προβληματισμό του για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση καλλυντικών, αρωμάτων και αντιηλιακών στα σουπερμάρκετ, εξέφρασε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ) στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του Συνδέσμου, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία τελικά ελήφθη «για να μην υπάρξουν περισσότερες στρεβλώσεις στην αγορά».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, τα κλειστά καταστήματα ενέχουν τον κίνδυνο αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών, καθώς ο καταναλωτής είναι πιθανόν να παγιώσει ως συνήθεια την αγορά καλλυντικών από το σουπερμάρκετ. Παράλληλα, με δεδομένο, όπως είπε, ότι τα σουπερμάρκετ θα συνέχιζαν να συμβάλουν στην ενίσχυση των πωλήσεων των εταιρειών καλλυντικών, αυτό θα τους έδινε την προνομιακή δυνατότητα να διεκδικήσουν εκπτώσεις, σε αντίθεση με τις αλυσίδες, οι πωλήσεις των οποίων έχουν περιοριστεί μόνο μέσω των e-shop.

Μέλη του Συνδέσμου από την άλλη πλευρά, αντέτειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μερική στρέβλωση, καθώς τα προϊόντα καλλυντικών αρωμάτων και αντιηλιακών εξακολουθούν να πωλούνται στα φαρμακεία, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι ήταν μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 29 Μαρτίου καθώς μέχρι τότε θα είναι κλειστό το λιανεμπόριο διευκρίνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ωστόσο, σε περίπτωση παράτασης των περιοριστικών μέτρων πέραν της ημερομηνίας αυτής, ο ίδιος, όπως είπε, θα το επανεξετάσει. Ως εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ, μιλώντας στο Fashion Daily και τόνισε ότι «όλα τα δίκτυα διανομής καλλυντικών πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, καθώς αυτό είναι το βασικό μέλημα του Συνδέσμου». Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.